Θα σας μιλήσω σήμερα για το θρυλικό και ‘’φλογερό’’ ‘’σφηνάκι’’ Flaming Lamborghini. Οι φήμες λένε ότι πρωτοπαρασκευάστηκε στην αρχή της δεκαετίας του ’80 κάπου
στην Αμερική όταν
οι ταινίες του Τζων Τραβόλτα με το ‘’Grease’’ και το ‘’πυρετός το
σαββατόβραδο’’ κυριαρχούσαν στην Ελλάδα και συνέπαιρναν την νεολαία της εποχής.
Εγώ το γνώρισα από μια παρέα αμερικανών τουριστών, που μου ζήτησαν να τους το
φτιάξω σε μεγάλη Disco της παραλιακής στην Αθήνα όπου
εργαζόμουν το 1983.Θα παραθέσω την συνταγή έτσι όπως την έχω γνωρίσει και την
παρασκευάζω τόσα χρόνια, αν και έχουν κυκλοφορήσει κάποιες παραλλαγές του από
τότε.
Η συνταγή
35 ml Cointreau
25 ml Blue Curacao
25 ml Baley’s
Εκτέλεση
1 ποτήρι του
‘’dry martini’’ (cocktail glass)
2 ποτήρια κατά προτίμηση της
σαμπάνιας (flute)
1 ποτήρι του snifter(balloon) κατά προτίμηση
3 σφηνοπότηρα
2 κουταλάκια γρανίτας
Στήνουμε ένα ‘’πύργο’’ με τα ποτήρια αρχίζοντας από το ποτήρι του ‘’dry martini’’.
Κατόπιν βάζουμε επάνω του τα δύο κουταλάκια της γρανίτας σε τέτοια
απόσταση ώστε να τοποθετήσουμε με ασφάλεια επάνω τους ανάποδα το ένα πάνω στο
άλλο, τα ποτήρια σαμπάνιας.
Ρίχνουμε το Galliano στο ποτήρι του ‘Dry Martini’’και γεμίζουμε από ένα σφηνάκι με
Baley’s και Blue Curacao.
Στο ποτήρι του ‘’snifter’’ βάζουμε το Cointreau, το ανάβουμε και το ρίχνουμε σιγά-σιγά από την κορυφή του ‘’πύργου’’ έτσι ώστε να
πέφτει αναμμένο από ψηλά μέσα στο Galliano. Έως ότου κατέβει το Cointreau φλεγόμενο, ρίχνουμε και τα δυο
σφηνάκια με το Baley’s και το Blue Curacao μέσα στο Galliano, και κατά διαστήματα πασπαλίζουμε με κανέλλα στην αναμμένη κορυφή για να
δημιουργήσουμε έξτρα εντυπωσιακό εφέ(ζητάμε και από τον dj και ηχητικό εφέ εξάτμισης Lamborghini).
Τέλος αφού έχουμε μοιράσει τα καλαμάκια στους ενδιαφερόμενους, τους
καλούμε να πιουν την ‘’φλεγόμενη’’Lamborghini.
Στην υγειά σας
chalkida
ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου