Προέλευση και ιστορία
Sangria |
αίμα καθώς τις περισσότερες φορές η βάση της είναι το κόκκινο κρασί. Στο πέρασμα του χρόνου υπάρχουν αρκετές αναφορές όπου ο άνθρωπος πρόσθετε νερό, μέλι, μπαχαρικά και φρούτα στο κρασί του προκειμένου να του δώσει μια διαφορετική γεύση και να το "ζωντανέψει". Αυτό που εμείς γνωρίζουμε σήμερα ως Σαγκρία, εμφανίστηκε το 1964-1965 στη Παγκόσμια Εμπορική Έκθεση στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες αναφορές πως η Σαγκρία υπήρχε σε ισπανικά εστιατόρια πριν το 1964. Ένα άρθρο στους Times αναφερόταν σε ένα πάρτι στο Palm Beach όπου γνωστός Ισπανός προσέφερε στους καλεσμένους "Σαγκρία" ένα ποτό με κόκκινο κρασί και φρούτα.
Η boheme...ικη Σαγκρία στο ποτήρι σας
Συστατικά για την παρασκευή Sangria |
Η κλασσική συνταγή λέει να χρησιμοποιήσουμε ένα καλής ποιότητας κρασί,
μπράντυ, φρούτα, καρυκεύματα και σόδα. Δεν θα ξεφύγουμε από αυτή τη βάση,
ωστόσο θα επιχειρήσουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω.
Σε ποτήρι μεγάλο του κρασιού, βάζουμε
μισή
κουταλιά ζάχαρη, τεμαχισμένα φρούτα
από
αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι, λεμόνι,
τριμμένο μοσχοκάρυδο, 2-3 γαρυφαλάκια και
πάγο.
Κατόπιν ρίχνουμε
15 ml brandy metaxa 3
10 ml triple sec
100 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
10 ml soda water
Σερβίρουμε με αναδευτήρα και σπαθάκι
βήμα 1ο μισή κουταλιά ζάχαρη |
βήμα 2ο 2-3 γαρυφαλάκια |
βήμα 3ο λίγο μοσχοκάρυδο |
βήμα 5ο τα φρούτα μας τεμαχισμένα |
βήμα 4ο 3-4 παγάκια |
βήμα 7ο ρίχνουμε 10ml tripl sec |
βήμα 6ο 15ml brandy |
βήμα 8ο 100 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί |
βήμα 9ο απογεμίζουμε με 10ml σόδα |
βήμα 10ο αναδευτηράκι και πηρουνάκι |
Έτοιμη η Sangria....στην υγειά σας |
chalkida
ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου