| Ο καφές... Ο καφές που πίνουμε σήμερα... και ο καφές που πρέπει να επιδιώκουμε να πίνουμε!
| ||||||||||
| Ο καφές | ||||||||||
| Ο καφές είναι ένα παρασκεύασμα, ακίνδυνο και υγιεινό και σίγουρα ένα καθαρό, ασφαλές | ||||||||||
| και χρήσιμο τονωτικό, που πρωτίστως παρασκευάζεται από το εργαστήριο της φύσης. | ||||||||||
| Ένας καλός καφές, όταν παρασκευασθεί σωστά και προσεκτικά, θα δημιουργήσει | ||||||||||
| ένα φυσικό προιόν με τονωτικό αποτέλεσμα και παράλληλα ένα ποτό εξαιρετικής θρεπτικής αξίας. | ||||||||||
| Για να διασφαλιστεί λοιπόν η θρεπτική αξία της πρώτης ύλης του(ποιότητα των κόκκων) | ||||||||||
| θα πρέπει να έχουν την ανάλογη πιστοποίηση ότι είναι κατάλληλοι για την παρασκευή του ποτού. | ||||||||||
| Τι καφέ πίνουμε όμως σήμερα; | ||||||||||
| Ο κακός καφές είναι μια πολύ παλιά έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι, όταν ήθελαν | ||||||||||
| να αναφερθούν στο ''φαρμάκι''. Στις μέρες μας ο κακός καφές, δεν είναι απλώς μία πραγματικότητα, | ||||||||||
| αλλά ο κανόνας.Είναι δηλαδή ένα καθημερινό φαινόμενο με το οποίο οι περισσότεροι συμβιβάζονται | ||||||||||
| από άγνοια. | ||||||||||
| Ο καφές που πρέπει να επιδιώκουμε να πίνουμε | ||||||||||
| Το τελευταίο, και το πιο βασικό από όλα τα στάδια της επεξεργασίας του καφέ, είναι το στάδιο | ||||||||||
| της παρασκευής του ροφήματος. Σε αυτό το στάδιο, έναν καλό καφέ, ένας ανειδίκευτος υπάλληλος | ||||||||||
| πίσω από τον μπουφέ ενός καταστήματος, μπορεί έναν εξαιρετικό καφέ να τον μεταμορφώσει | ||||||||||
| σε
''φαρμάκι''. |
||||||||||
Ο καφές μπορεί να παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους, αλλά, όλοι οι τρόποι παρασκευής του, |
||||||||||
| έχουν συγκεκριμένους κανόνες που πρέπει να τηρούνται προσεκτικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα, | ||||||||||
| να είναι ιδιαίτερα επιθυμητό στην γεύση μας και πολύ ευεργετικό στον οργανισμό μας. | ||||||||||
| Αν σκεφτούμε, πόσοι γνωρίζουν τους κανόνες αυτούς, τον τρόπο που παρασκευάζεται, καθώς και | ||||||||||
| τα απίθανα μέρη που πωλείται ο καφές(περίπτερα και βενζινάδικα κ.α.) θα καταλάβουμε ότι αυτό | ||||||||||
| που πίνουμε είναι ένα αγνώστου ταυτότητας ποτό, που μπορεί να έχει πολλές και βλαβερές | ||||||||||
| επιπτώσεις στον οργανισμό μας. | ||||||||||
|
Bohéme café bar (boheme.gr)
chalkida
ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ |
||||||||||
Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Περί καφέ ....ο λόγος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου