Το χρώμα ενός
malt ουίσκι έχει μια τεράστια γκάμα από
αχνό κίτρινο, στο χρώμα του άχυρου, στις αποχρώσεις του πορτοκαλιού, έως βαθύ
χάλκινο και σκούρο καφεκόκκινο.
Η θερμοκρασία σερβιρίσματος ενός malt εξαρτάται κυρίως από τις
κλιματολογικές συνθήκες της χώρας κατανάλωσης. Αν θέλουμε να ορίσουμε την
ιδανική θερμοκρασία, αυτή είναι γύρω στους 15ο.
Το ουίσκι δεν
παλιώνει στη φιάλη. Ενα
ουίσκι 18 ετών θα είναι πάντα 18 ετών ακόμα κι αν το έχετε από το 1960. Μπορεί
όμως να επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες όπως απότομες αλλαγές
θερμοκρασίας, απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως, δυσάρεστες και δυνατές οσμές.
Με νερό ή με
πάγο;
Λίγες σταγόνες δροσερό νερό αντίθετα απελευθερώνουν
το μπουκέτο και χαμηλώνουν την αλκοολικότητα.
Το νερό που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι όσο
το δυνατόν πιο ήπιο και μαλακό.
Αν έχετε
«υποψίες» για τη
σκληρότητα ή τα άλατα του νερού της βρύσης, προτιμήστε ένα ουδέτερο
εμφιαλωμένο.
Όσοι επιμένετε να το πίνετε σκέτο, αρκεστείτε
σε πολύ μικρές γουλίτσες
έτσι ώστε το ρόλο του
νερού να παίζει το σάλιο σας.
chalkida
ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου