Ο ξηρός πάγος
δεν είναι τίποτε άλλο παρά στέρεο διοξείδιο του άνθρακα CO2 και παράγεται
συμπιέζοντας το, ενώ αυτό βρίσκεται στην υγρή του μορφή. Από το υγρό CO2
αφαιρείται η θερμότητα που παράγεται από τη συμπίεση και έπειτα στερεοποιείται
αφήνοντας το υγρό διοξείδιο του άνθρακα να
Ο πάγος που προκύπτει έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες, και αφού η θερμοκρασία του είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του κανονικού πάγου (0 βαθμούς κελσίου) - αγγίζει τους -78.5 βαθμούς κελσίου - είναι ικανή να προκαλέσει ψυχρό έγκαυμα αν τον κρατάς στο χέρι σου χωρίς προστασία. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η ονομασία του, η οποία προήλθε από το ότι ο «ξηρός» πάγος δεν λιώνει, αλλά εξαχνώνεται, δηλαδή αν αφήσεις έξω ένα κανονικό παγάκι, αυτό θα μετατραπεί σε νερό, αν αφήσεις έξω ξηρό πάγο αυτό θα μετατραπεί σιγά-σιγά σε αέριο χωρίς να γίνει πρώτα υγρό.
Η χρήση του ξηρού πάγου στα cocktails είναι περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού. Φανταστείτε ένα cocktail, σε ένα όμορφο ποτήρι με ξηρό πάγο και την πυκνή ομίχλη να ξεχύνεται απο τα χείλη του ποτηριού. Φανταστείτε τώρα στα μοριακά cocktails του Boheme την τρελή κίνηση του «caviar» η της «πέρλας» όταν ο ξηρός πάγος έρθει σε επαφή με το υγρό μέσα στο ποτήρι! Απλά θα περιμένετε 2-3 λεπτά για την εξάχνωση του ξηρού πάγου πριν πιείτε, διότι απαγορεύετε ρητώς η κατάποση του ξηρού πάγου η οποία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια ζωής! Σημειωτέον ότι η ομίχλη ξηρού πάγου είναι άοσμη, δεν περιέχει καμία χημική ουσία και δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα.
chalkida
ΤΟ ΠΙΟ
ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου