Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Cocktails ''B & B'' και ''Gingerino'' για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Ο χειμώνας έχει μπεί για τα καλά, και τι καλύτερο από το να σας προτείνουμε  δύο cocktails της καρδιάς του χειμώνα όπου εκτός από την υπέροχη γεύση τους, ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος αλλά και την διάθεσή μας.

 GINGERINO
 Το ''Gingerino'' επινοήθηκε φέτος, από εμάς εδώ στο Boheme Cafe Bar, και η γεύση του είναι γλυκιά και πικάντικη καθώς περιέχει 2 δόσεις Marie Brizard Gingembre και  1  δόση  ΜΕΤΑΧΑ ΗΟΝΕΥ. 

 
Σερβίρεται στο baloon ποτήρι του κονιάκ, και ιδιαίτερη σημασία έχει το κράτημα του ποτηριού μέσα στις παλάμες μας συνεχώς, για να πετύχουμε την μετάδοση της θερμοκρασίας του σώματος στο cocktail, ώστε να αναδειχθεί η έντονη γεύση του και το δυνατό άρωμά του που θα ανοίξει πιο εύκολα τις μύτες σε ένα παροδικό κρυολόγημα.
B & B
Τα μοναστήρια της δυτικής Ευρώπης, ήταν τα λίκνα παραγωγής λικέρ.Τα λικέρ (ηδύποτα) είναι αλκοολούχα ποτά τα οποία είναι έντονα αρωματισμένα και γλυκά. Η επιτυχία τους ήρθε όταν από τη φάση της φαρμακευτικής χρήσης πέρασαν σε αυτήν της κανονικής κατανάλωσης. Ενα από αυτά που επιζούν στις μέρες μας είναι και η  Benedictine.
Το  ''B & B'' αποτελείται από 1 δόση Brandy (το METAXA 5άρι  είναι ιδανικό), και 1 δόση BENEDICTINE. Και αυτό το cocktail σερβίρεται στο ποτήρι baloon του κονιάκ, και αναδεικνύει τον χαρακτήρα του και την ιδιαίτερη γεύση της Βενεδικτίνης όταν φθάσει σε θερμοκρασία σώματος. Γι' αυτό και το βοηθούμε βάζοντας φωτιά και ανάβοντάς το, περιστρέφοντας το ποτήρι στις παλάμες μας, και το σβήνουμε όταν επιτευχθεί η ιδανική θερμοκρασία. Επινοήθηκε την δεκαετία του 1930 από τους bartenders του «Club 21» της Νέας Υόρκης και πήρε το όνομά του από τα αρχικά γράμματα των δύο συστατικών του. Η Βενεδικτίνη ήταν ελάχιστα διαδεδομένη στις ΗΠΑ μέχρι τότε που το ''B & B'' έκλεψε την παράσταση και κυριολεκτικά «σάρωσε» στη χώρα. Η ίδια η εταιρία που παρήγαγε το λικέρ, βλέποντας την μεγάλη αποδοχή και επιτυχία του cocktail, έσπευσε να το κλείσει σε φιάλη, αναμιγνύοντας η ίδια, σε ίσα μέρη Brandy και Benedictine το οποίο και πουλούσε με την φίρμα  ''B & B''. Το εντυπωσιακό είναι οτι ακόμα και σήμερα σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρίας το εμφιαλωμένο  ''B & B'' εξακολουθεί να πουλάει πολύ περισσότερο από την Βενεδικτίνη στις ΗΠΑ σε αναλογία 9 προς 1. 

             Στην υγειά σας


                 Bohéme café bar (boheme.gr)

                                 chalkida         
                                ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: