Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ξηρός πάγος και Μοριακά Cocktails στο Boheme Cafe Bar!!!(Pics & Video)


Ξηρός πάγος και μοριακά cocktails

Ο ξηρός πάγος δεν είναι τίποτε άλλο παρά στέρεο διοξείδιο του άνθρακα CO2 και παράγεται συμπιέζοντας το, ενώ αυτό βρίσκεται στην υγρή του μορφή. Από το υγρό CO2 αφαιρείται η θερμότητα που παράγεται από τη συμπίεση και έπειτα στερεοποιείται αφήνοντας το υγρό διοξείδιο του άνθρακα να

 εκτονωθεί γρήγορα. Αυτή η εκτόνωση προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα μέρος από το CO2 να παγώνει σε μορφή χιονιού, το οποίο συμπιέζεται έπειτα σε pellets η σε μεγάλα κομμάτια (blocks).
Ο πάγος που προκύπτει έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες, και αφού η θερμοκρασία του είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του κανονικού πάγου (0 βαθμούς κελσίου) - αγγίζει τους -78.5 βαθμούς κελσίου - είναι ικανή να προκαλέσει ψυχρό έγκαυμα αν τον κρατάς στο χέρι σου χωρίς προστασία. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η ονομασία του, η οποία προήλθε από το ότι ο «ξηρός» πάγος δεν λιώνει, αλλά εξαχνώνεται, δηλαδή αν αφήσεις έξω ένα κανονικό παγάκι, αυτό θα μετατραπεί σε νερό, αν αφήσεις έξω ξηρό πάγο αυτό θα μετατραπεί σιγά-σιγά σε αέριο χωρίς να γίνει πρώτα υγρό.

Η χρήση του ξηρού πάγου στα cocktails είναι περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού. Φανταστείτε ένα cocktail, σε ένα όμορφο ποτήρι με ξηρό πάγο και την πυκνή ομίχλη να ξεχύνεται απο τα χείλη του ποτηριού. Φανταστείτε τώρα στα μοριακά cocktails του Boheme την τρελή κίνηση του «caviar» η της «πέρλας» όταν ο ξηρός πάγος έρθει σε επαφή με το υγρό μέσα στο ποτήρι!
Απλά θα περιμένετε 2-3 λεπτά για την εξάχνωση του ξηρού πάγου πριν πιείτε, διότι απαγορεύετε ρητώς η κατάποση του ξηρού πάγου η οποία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια ζωής! Σημειωτέον ότι η ομίχλη ξηρού πάγου είναι άοσμη, δεν περιέχει καμία χημική ουσία και δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα.

            Bohéme café bar (boheme.gr)

                         chalkida         
                             ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: