

παραμένει ίδια μέχρι σήμερα. Στον κόσμο δεν είναι γνωστά, παρά μόνο τα βασικά συστατικά της σάλτσας, ενώ οι λεπτομέρειες κρατιούνται ως επτασφράγιστο μυστικό....
Η σάλτσα που γεννήθηκε μετά τον εμφύλιο ...
Όλα ξεκίνησαν στον αμερικάνικο εμφύλιο, όταν η περιουσία της οικογένειας του τραπεζίτη Έντμουντ Μακ Ιλένι, που βρισκόταν στο νησί Άιβερι, καταστράφηκε. Η οικογένεια που ζούσε σε αυτό το μικρό κομμάτι γης στη Λουιζιάνα είχε αναγκαστεί να το εγκαταλείψει επειδή είχαν εγκατασταθεί εκεί οι βόρειοι. Όταν ο πόλεμος τελείωσε και ο τραπεζίτης επέστρεψε στο σπίτι του, όλα είχαν καταστραφεί. Όλα, εκτός από τις μικρές κόκκινες πιπεριές που είχε φυτέψει πριν να φύγει. Οι πιπεριές προέρχονταν από την περιοχή του Παλιού Μεξικού και αρχικά, μερικές από αυτές βρέθηκαν στα χέρια του Μακ Ιλένι σαν δώρο από έναν στρατιώτη που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του Μεξικού....

Η συσκευασία σε μπουκαλάκια αρώματος και η κατοχύρωση του ονόματος Tabasco
Όταν η πρώτη παρτίδα ήταν έτοιμη, ο Μακ Ιλένι αποφάσισε να τη συσκευάσει σε μπουκάλια κολόνιας, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη σάλτσα ήταν καλύτερα να ψεκάζεται στο φαγητό και όχι να περιχύνεται.
Αρχικά έδωσε κάποια μπουκαλάκια σε φίλους και γνωστούς του για να δοκιμάσουν και μετά τα πρώτα θετικά σχόλια, το 1869 αποφάσισε να στείλει δείγματα για δωρεάν δοκιμή σε εμπόρους. Η σάλτσα του τραπεζίτη ονομάστηκε Tabasco, που στ ινδιάνικα σημαίνει «γη, όπου το χώμα είναι ζεστό και υγρό», όπως ήταν δηλαδή το χώμα στο νησί Άιβερι.

Ο Μακ Ιλένι, που έφυγε από τη ζωή το 1890, αν και είχε δημιουργήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα παγκοσμίως, δεν το είχε αναφέρει καθόλου στα απομνημονεύματά του.
Ενα από τα πιο αναγνωρίσιμα cocktail με συστατικό το Tabasco είναι και το...
...Bloody Mary(συνταγή)
Η αγαπημένη πρόταση μας σε σφηνάκι από το Boheme Cafe Bar είναι το Vodka-eli το οποίο αποτελείται απλά, από μια γεμιστή ελιά με πιπεριά μέσα στο σφηνάκι, την οποία ραντίζουμε με 1 σταγόνα Tabasco και απογεμίζουμε με παγωμένη vodka της επιλογής μας.

Σε ποτήρι μεσαίο βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 4-5
σταγόνες Tabasco, 3-4 σταγόνες Worcester sauce και
40 ml vodka
70 ml χυμό τομάτα
5 ml fresh
lemon juice
Διακοσμούμε
με λεμόνι και αγγούρι στο χείλος και σερβίρουμε με αναδευτήρα σέλινου.
Πηγή:www.mixanitouxronou.gr
chalkida
ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου