Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΙΑ ΜΑΡΙΑ το πασίγνωστο λικέρ απο την Τζαμάικα



Ο θρύλος της ΤΙΑ ΜΑΡΙΑ, ξεκινάει στα μέσα του 17ου αιώνα, οταν η Τζαμάικα ταραζόταν  από τους  αποικιακούς πολέμους. Πολλοί ευγενείς εγκατέλειπαν το νησί  παίρνοντας οι περισσότεροι   μαζί τους ελάχιστα πράγματα. Μια νεαρή και όμορφη κοπέλα, μέσα στην ανακατωσούρα της άτακτης φυγής, χωρίστηκε από την αριστοκρατική οικογένειά της μένοντας μόνη μέ την καμαριέρα της τη Maria.
Στο μπογαλάκι με
τα λίγα πραγματάκια της υπήρχε και ένα κουτί που περιείχε ένα ζευγάρι μαύρα μαργαριταρένια σκουλαρίκια και ένα κιτρινισμένο οικογενειακό έγγραφο που μιλούσε για μια μυστική συνταγή που χρησιμοποιούσαν εδώ και αρκετές γενιές , για την παραγωγή ενός οικογενειακού ποτού.
Η κοπέλα μετά από χρόνια παντρεύτηκε έκανε πολλά παιδιά και αρχίζοντας μια παράδοση,  στο γάμο της μεγαλύτερης κόρης της  έδωσε σαν δώρο γάμου  το κουτί μέ τα σκουλαρίκια και την παλιά συνταγή, ζητώντας μόνο να ονομαστεί  το  ποτό  "Τία Μαρία" στη μνήμη της πιστής της καμαριέρας που της έσωσε τη ζωή. Η συνταγή παραμένει μυστική μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας το Τία Μαρία ένα από τα πιο αγαπητά λικέρ σ' ολόκληρο τον κόσμο.


Bohéme café bar (boheme.gr)
                      chalkida
                   ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: