Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η ιστορία του SOUTHERN COMFORT


“Το Μεγάλο Παλιό Ποτό του Νότου”, το προσωνύμιο που δόθηκε στο ποτό που με το δικό του μοναδικό τρόπο, λατρεύεται από τις αισθήσεις.
Το SOUTHERN COMFORT, το κεχριμπαρένιο αυτό ποτό, εμπνεύστηκε ο M.W.Heron, ιδιοκτήτης ενός τοπικού bar στη Νέα Ορλεάνη, την πόλη που η καρδιά της χτυπάει στις όχθες του ποταμού Μισισιπή, ανάμεσα σε πανύψηλες βελανιδιές και γραφικά ξύλινα σπίτια και που η μοναδικότητα αυτού του μυθικού τόπου συγκεντρώνει ένα μαγικό χαρμάνι ανθρώπινων χαρακτήρων φτιαγμένο από παραδοσιακά υλικά.
Εκεί, που οι ερωδιοί λικνίζονται στους ρυθμούς των blues, στα 1860, πολύ πριν ακουστούν για πρώτη φορά οι ήχοι της περίφημης τζαζ, δημιούργησε μια ξεχωριστή συνταγή με αφορμή την πολλές φορές δυσάρεστη γεύση που άφηνε το ουίσκι, το οποίο την εποχή εκείνη στα bar της Αμερικής σερβίρονταν κατευθείαν από τα βαρέλια. Σύντομα η  εκλεκτή ποιότητα του SOUTHERN COMFORT ταυτίστηκε με την αυθεντική νοοτροπία του Αμερικάνικου νότου και σημάδεψε όλες τις πόλεις που βρίσκονταν στις όχθες του πολυτραγουδισμένου Μισισιπή  που τα λιμάνια τους έσφυζαν από ζωή. Η μυστική συνταγή με το απαλό και ευχάριστο σε γεύση ποτό, με τον πολυποίκιλο αλλά και ξεκάθαρο χαρακτήρα που έκλεινε μέσα του το δυνατό πνεύμα του ουίσκι, κλείστηκε σε γυάλινα μπουκάλια που διατηρούσαν αναλλοίωτη την ποιότητα του, και ξεκινώντας από την γενέτειρά του, ταξίδεψε στο Μέμφις του Τεννεσί, από εκεί στο Σαν Λούις του Μισούρι, και τέλος η φήμη του απλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Αμερικής  για να αναδειχθεί σήμερα σε ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά σε όλο τον κόσμο.         

Bohéme café bar (boheme.gr)
                      chalkida
                   ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: